Nacelle - Gondola(t)

Nézem a világot, próbálom megérteni, és igyekszem tanácsokat adni, ha rossz irányba halad.

Utolsó kommentek

Bannerek, meg képes linkek

Ugye ez csak vicc? UGYE?!

Címkék

adél (7) aggódás (6) aktuális (21) állatok (4) áltudomány (1) ambivalencia (1) and (1) angol (1) assembly (1) beszélgetés (3) beton (1) bölcsész (1) book (1) coca cola (1) creative ezine (1) család (1) csatorna (1) csoda (4) cyanide (1) dollár (1) éjszaka (4) elmúlás (4) energia (1) építkezés (2) érdekes (10) explosm.net (1) fa (1) facebook (1) fákk (1) félelem (6) fenyő (1) film (1) filozófia (6) firefox (1) gmail (1) happiness (1) hasznos (6) házi (1) hello (1) hold (1) href.hu (1) hülyeség (3) ig nobel díj (1) inspiráció (1) interaktív (1) internet (3) írás (2) ismeretlen (1) játék (1) java (1) javascript (2) jelek (1) jövő (4) karácsony (1) képregény (2) kiwi (1) közmondás (1) labor (1) lány (2) laptop (1) leadandó (1) love is in the air de nagyon (1) meglepetés (1) melankólia (1) mérés (2) mexikói (1) miért (6) mikró (1) msn (2) múzeum (1) napló (10) nyár (1) nyuszi (1) pc weenies (1) piton (1) politika (1) programozás (1) pszichológia (6) random (2) réka (1) remény (8) repülés (1) reveláció (2) rövidítés (1) social networking (3) spam (1) subway (1) sün (1) szakítás (1) szendvics (1) szennyvíz (1) szerelem (5) szeretet (1) szociológia (1) szoftlab (1) szünet (1) tanulás (1) tányér (1) tapasztalat (6) tinyurl (1) történelem (1) tudomány (3) tutorial (1) ubuntu (2) ünnep (1) űr (1) urban dictionary (1) url (1) vendégség (1) vers (2) verseny (1) veszély (1) vicc (2) videó (1) világ (1) villamos (1) webhelyek (1) wikipédia (1) world (1) xkcd (1) zene (2) zh (2) Címkefelhő

Rovatavatósdi

2008.03.31. 09:54 | Zovits | Szólj hozzá!

Rovat?


Tulajdonképpen azért indítottam ezt a blogot, hogy megosszam véleményeimet, tapasztalataimat az olvasóival. Eddig inkább csak gyakoroltam, naplóztam, de úgy érzem, itt az ideje belevágni a dolgok közpepébe (na jó, inkább a széle felől) és elindítani az első rovatot a tervezettek közül. Ez pedig a

Hasznos netes cuccok

címet viseli.

Az interneten cirkálva (a szörfözés a kezdőknek való :P) rengeteg hasznos és érdekes szolgáltatásba botlok, amik sajnos alul vannak marketingelve, és így a kutya se használja. Pedig mennyivel könnyebé tenné az ember életét egy jól működő spamszűrő, egy reklámelhárító, egy eldobható instant postafiók vagy csak egy szimpla képszerkesztőprogram vagy egy naptár, emlékeztetőrendszer, stb.

Persze gyakorlott internetező lévén szóba se jöhet olyan megoldás, ami nem 100% ingyenes :D

Sokat gondolkoztam, mi is legyen az első cikk, de végül a







mellett döntöttem.

Mi ez?

A Google által üzemeltetett e-mail szolgáltatás, olyan, mint a freemail, a vipmail, illetve a citromail. Bár most valószínűleg sokan a felmenőimet emlegetik, hogy ezeket az úgymond szolgáltatókat a gmail-lel egy mondatban említettem, de meg tudom magyarázni. Ennek a rovatnak a célközönsége elsősorban nem a hardcore felhasználók, hanem a hétköznapi internetezők, akik még mindig a régi mailfiókjukat használják. Lehet benne ismerősök adatait tárolni, természetesen tárolja a leveleinket, meg persze mi is küldhetünk belőle leveleket. Körülbelül ennyit tud a többi szolgáltató. Lássuk tehát, hogy

Miért ez?


  1. Magyar kezelőfelület (jó, ezt a magyar szolgáltatók is tudják).
  2. 99%-os hatásfokú spamszűrő: mióta használom (2 éve), tíznél több kéretlen levél nem jutott be a Beérkező levelek mappába, és fordítva is igaz, tehát nem kellett tíznél több fontos levelet a szemétből elővadászni.
  3. 6574 MB tárkapacitás per postafiók (2008.03.31-én, 13:47-kor), ami bőven feleslegessé teszi a Töröl gombot, és akár kisebb fájlok megosztását is lehetővé teszi.
  4. Praktikus címkék, azaz már a beérkezéskor, az olvasás előtt megjelöli, hogy melyik levél érkezett az én címemre, melyiket küldték levelezőlistáról, melyikben kínálnak eladó tankönyveket, stb. A lehetőségek száma még egyszerű felhasználók számára is hatalmas, ha meg az illető konyít kissé a programozáshoz (kábé a kazettás videómagnó szintjén), akkor pedig végtelen a kombinációk száma.
  5. Beépített chat funkció: ha az e-mail túl lassú lenne.
  6. Hatékony keresés a levelek között a Google keresőmotorjával.
  7. Kompatibilitás a Google további alkalmazásaival (amikről később írok).
  8. Nincsenek a levelek végére tűzött idegesítő reklámok, csak az oldalsávban megjelenő, a levelek tartalmához kapcsolódó hirdetések.

Összefoglalás


Ajánlom mindenkinek a használatát, aki még nem e-mailezik, azoknak is, illetve akik másik szolgáltatót használnak, azoknak is. Véleményem szerint ma az interneten nincsen ennél jobb ingyenes levelező, vele összemérhető is csak kevés, például a Hotmail, ami viszont nem magyar, és a Májkroszoft érdekeltsége.

Ez nem fizetett hirdetés, ez személyes meggyőződés.

Címkék: gmail hasznos

A bejegyzés trackback címe:

https://zovits.blog.hu/api/trackback/id/tr10404183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása