Nacelle - Gondola(t)

Nézem a világot, próbálom megérteni, és igyekszem tanácsokat adni, ha rossz irányba halad.

Utolsó kommentek

Bannerek, meg képes linkek

Ugye ez csak vicc? UGYE?!

Címkék

adél (7) aggódás (6) aktuális (21) állatok (4) áltudomány (1) ambivalencia (1) and (1) angol (1) assembly (1) beszélgetés (3) beton (1) bölcsész (1) book (1) coca cola (1) creative ezine (1) család (1) csatorna (1) csoda (4) cyanide (1) dollár (1) éjszaka (4) elmúlás (4) energia (1) építkezés (2) érdekes (10) explosm.net (1) fa (1) facebook (1) fákk (1) félelem (6) fenyő (1) film (1) filozófia (6) firefox (1) gmail (1) happiness (1) hasznos (6) házi (1) hello (1) hold (1) href.hu (1) hülyeség (3) ig nobel díj (1) inspiráció (1) interaktív (1) internet (3) írás (2) ismeretlen (1) játék (1) java (1) javascript (2) jelek (1) jövő (4) karácsony (1) képregény (2) kiwi (1) közmondás (1) labor (1) lány (2) laptop (1) leadandó (1) love is in the air de nagyon (1) meglepetés (1) melankólia (1) mérés (2) mexikói (1) miért (6) mikró (1) msn (2) múzeum (1) napló (10) nyár (1) nyuszi (1) pc weenies (1) piton (1) politika (1) programozás (1) pszichológia (6) random (2) réka (1) remény (8) repülés (1) reveláció (2) rövidítés (1) social networking (3) spam (1) subway (1) sün (1) szakítás (1) szendvics (1) szennyvíz (1) szerelem (5) szeretet (1) szociológia (1) szoftlab (1) szünet (1) tanulás (1) tányér (1) tapasztalat (6) tinyurl (1) történelem (1) tudomány (3) tutorial (1) ubuntu (2) ünnep (1) űr (1) urban dictionary (1) url (1) vendégség (1) vers (2) verseny (1) veszély (1) vicc (2) videó (1) világ (1) villamos (1) webhelyek (1) wikipédia (1) world (1) xkcd (1) zene (2) zh (2) Címkefelhő

Divatos baromságok rovat: Sejtlúgosítás

2009.10.02. 01:09 | Zovits | Szólj hozzá!

A cím többnyire elmondja, miről is fogok írni, és mit gondolok róla. Még réges-régen találtam meg a sejtlugositas.hu című weboldalt, ahol egy bizonyos Varga Tamás nevű, 57 éves akárki próbál zöld ágra verődni. Ez nem is lenne baj, ha ezt nem azzal akarná elérni, hogy hülyeségnek titulálja a kémia és a biológia majdnem összes felfedezését, amik helyett a sajátjait és egy bizonyos Dr. Robert O. Young beteg gondolatait akarná a szánkba tömni. Na meg persze a SuperGreens Zöld Lötty-öt, amit talán a marketingtudás teljes hiánya miatt fordított így, de mindenesetre 23.000 Forint / hó áron akarja ránk tukmálni.

Véleményemet anno szépen kikerekítve megírtam az oldal fórumába, ami azóta hogy-hogynem eltűnt, azaz pontosabban éppen "Fejlesztés alatt" van. Persze, egyszer már működött, de most még tovább kell fejleszteni. Következzen hát az üzemeltető által kényesnek tartott szöveg (amit biztos ami biztos alapon ma is elküldtem neki :) )

Üdvözlet

(Ezt az üzenetet régebben már megírtam a fórumra, amit azóta kényelmesen "eltüntetett". Gondoltam, itt az ideje, hogy ismét felhívjam tisztelt figyelmét az észrevételeimre.)

Nemrég tévedtem erre az oldalra, gondoltam, megosztom a véleményemet az oldal egyelőre igencsak csekély számú olvasójával, de mindenek előtt az oldal üzemeletetőjével, egy nyílt levél formájában, hogy az érdeklődők követhessék társalgásunk menetét.

Ideérkezésemkor egy kellemes összhangú táblázat fogadott, a különböző ételek összefoglalásaként, kémhatás alapján. Már a fejlécben feltűnt egy érdekesség: A lúgos ételek a táblázat szerint "elektronokban gazdag"-ok, míg a savas ételek "protonokban gazdag"-ok.
Tisztelettel kérdezném a kedves adminisztrátort, hogy van fogalma arról, hogy mi az az elektron, mi az a proton, és melyiknek mennyi köze van a kémhatáshoz?

A második dolog, ami szemet szúrt, az az alkalmankénti piros aláhúzás az egyes szavak alatt. Meg az, hogy az egész táblázat a Microsoft Word programból lett beillesztve. Jó, tudom, hogy szegény még az üzlet, sokba kerülnek a licenszek, de azért az igényességnek is van alsó határa! Illik tudni például egy táblázatot megszerkeszteni, illik tudni kikapcsolni a helyesírás ellenőrzését, bár nem ajánlott, hiszen az oldal csak hemzseg a helyesírási hibáktól. Aztán az oldalt "természetesen" nem regisztrált, ingyenes motorok hajtják, amilyeneket a szomszéd kiskölyök is játszva feltelepít, ennél azért egy igényes reklámozótól többet várna az ember.

Eztán jött csak a nagy meglepetés. Az italok kategóriában a "Jó", azaz az "Enyhén lúgos" minősítést kapta a Desztillált víz. Itt határoztam el először, hogy kérvényeztetem az oldal üzemeltetőjének az érettségi bizonyítványának felülvizsgálatát. Hiszen a desztillált víznek, mint azt bármelyik hatodik osztályos általános iskolás tudja, pont az a legfőbb jellemzője, hogy semleges a kémhatása. Persze a spontán bomlás következtében vannak benne ionok, de azok egyenlő mennyiségben oxónium és hidroxid ionok. (Ha ezek semmit nem mondtak Önnek, akkor javaslom, hogy saját érdekében menjen vissza az általános iskolába.)

Az "érdekességek" listáját tovább bővíti az alkohol, mint savas folyadék. Természetesen közismert, hogy az etilalkohol (CH3CH2OH) semleges kémhatású, színtelen, jellegzetes szagú folyadék. Amennyiben vízzel keverjük, kémhatása továbbra is semleges marad (feltéve, hogy tiszta vizet használtunk).

De az abszolút Citrom-díj nyertes kijelentés az volt a számomra, hogy a citrom, a lime és a grapefruit az "Enyhén lúgos" kategóriába tartoznak. Könyörgöm, öntsön már egy csepp citromlevet egy lakmuszpapírra (ami a kémhatás mérésének igencsak régi és megbízható módja)! Amennyiben azután is fenntartja véleményét, szívesen elbeszélgetek Önnel négyszemközt egy kémiateremben.

Ezek után már meg sem lepődtem azon, hogy a cukor a "Nagyon savas" minősítést kapta, és persze az még talán a legkisebb szálka, hogy az aszpartámot "aspartame"-nak írta. Hiszen Ön nyilván csak egy angol nyelvű, licenszelt anyagot fordított le, több-kevesebb sikerrel, de bizonyosan szakmai, sőt, általános ismeretek nélkül.

Aztán gondoltam, megnézem, mégis milyen őrültséggel fogadja a többi kedves látogatóját (megtévesztésének leendő alanyát) a főoldalon. Nem kellett csalódnom, hamarosan (számtalan helyesírási hibán átfutva, amikre most hely és idő szűkében nem térhetek ki) rátaláltam erre a pár mondatra:

"Ez a túlsavasodás vezet sejtszintű károsodáshoz és ahogy a sejtek kezdenek tönkremenni, mikroorganizmusok alakulnak ki belőlük. Ezután a testben megtörténik a mikroorganizmusok túlszaporodása és ahogy ezek erjesztik a testünkben lévő cukrot, ahogyan erjesztik a fehérjéinket és zsírunkat, méreganyagokat termelnek amelyeket savaknak nevezünk. Ezek produkálják azokat a tüneteket, amelyek betegségként foglalhatók össze."

Úr isten.
Ahogy pusztulnak el a sejtek, hirtelen mikroorganizmusok lesznek belőlük?
Csak egy gyors kérdés. Mi az a "mikroorganizmus"?
Na?
Tényleg, válaszoljon erre a kérdésre.
Gondolt már arra, hogy az immunrendszer alapjait képező fehérvérsejtjeink is mikroorganizmusok?
A beleinkben a cellulózt lebontó baktériumok is mikroorganizmusok?
Amik nélkül élni se tudnánk?
Azt sejtem, hogy még nem.

Az "erjesztik a fehérjéinket" badarságon átlépve jött a "méreganyagokat termelnek amelyeket savaknak nevezünk". Itt (a vessző hiánya mellett) az tűnt fel, hogy érdekes módon Ön szerint a méreganyagok mind savak. Hogy ezt a félreértést eloszlassam, NEM. Például az arzén igencsak mérgező, de még csak távolról sem savas. Ugyanez a helyzet a ciánnal is. Meg a legtöbb szerves méreganyaggal. Mind, egytől egyig semlegesek. Van ugyan pár valóban savas, de azonos nagyságrendben találhatóak közöttük lúgosak is.

Mintegy összefoglalásként, a hazugságok tégláiból, félismeretek habarcsával összetákolt mű tetejére, méltó díszként kerülte fel a következő kijelentés:

"Ha csak egy megbetegedés van, akkor csak egy kezelés létezik, és ez a kezelés természetesen nem más, mint megszakítani ennek a felborult életmódnak, étkezésnek és gondolkodásnak a ciklusát és lúgosítani"

Bravó. Remélem ezek után, bármilyen egészségügyi probléma esetén nem fog sokáig habozni, és vödörszámra issza majd a szappant és a hamulúgot, mivel mindkettő elsőrangú lúgosító anyag. A világnak is nagy szívességet tenne vele.

Apró adalék a fentiek után:

"Lúgos környezetben a test eléri az ideális súlyát. Ahhoz hogy ezt elérjük naponta több kiló friss zöldséget kellene elfogyasztanunk, azonban ezt majdnem lehetetlen kivitelezni."

Apropó, evolúcióról hallott már? Az ember (homo sapiens) szervezete párszázezer év alatt vált olyanná, amilyen most. És ezalatt nem volt szüksége napi több kiló zöldségre. A természetben élő törzsek tagjai nyugodt szívvel ették például Amerikában a "Nagyon savas" krumplit, a sarkvidéken az "Eléggé savas" tengeri halat, Kínában a szintén "Eléggé savas" rizst, és kutya bajuk se volt a fáradtsággal, cukorbetegséggel, allergiával, túlsúllyal, magas vérnyomással vagy bőrproblémákkal.

Kíváncsian hallgatom az Ön véleményét.

(Persze Önnek, mint adminisztrátornak lehetősége van törölni a hozzászólásomat, de ez felettébb méltatlan dolog, egyenesen megfutamodás lenne.)

Mondanom se kell, megfutamodott.

Címkék: hülyeség napló áltudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://zovits.blog.hu/api/trackback/id/tr981422035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása